FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:07-04-2013 21:20:45
Afsender:MC Kristen
Email:mckristen@hotmail.com
Emne:Herren som hacker
Tekst:En moderne lignelse

Der var engang en dygtig programmør som satte sig for at skabe det ultimative program. Projektet lykkedes og han kaldte programmet for Livet. Programmet blev snart taget i brug af Adam og Eva som hver fik en brugerlicens og opstartkursus.

I begyndelsen gik det godt, men en dag blev Eva uforsigtig og lod hånt om programmørens advarsler. Hun lod en port stå åben og en ondsindet virus sneg sig ind i programmet. Virus'en begyndte langsomt at nedbryde det én gang så perfekte program og det stod hurtigt klart at det kun var et spørgsmål om tid inden virus'en ville have opløst hele programkoden.

Programmøren som havde forudset problemet havde dog allerede et antivirusprogram klar som også indeholdt en opdatering, der gjorde programmet usårligt overfor fremtidige virusangreb. Antivirusprogrammet kaldte han Jesus og opdateringen fik navnet Evigt Liv. Sådan kunne vi i meget grove træk beskrive baggrunden for den kristne tro på Jesus. Og faktisk kan vi godt blive lidt i billedet hvis vi vil forklare Bibelens budskab lidt nærmere.

Guddommelig support

Alle der arbejder seriøst med edb ved hvor vigtigt det er med god support. Mange af de bedste programmer og IT-løsninger sælges da også ofte på hvor gode support muligheder der er tilknyttet. På mange måder er livet ligesådan. Noget af det værste vi som mennesker kan udsættes for er nemlig ensomhed, dette at være overladt til sig selv med de problemer og vanskeligheder som opstår. Ikke at kunne få hjælp og støtte fra nogen. Det er da heller ikke så underligt at det er sådan. Vi er nemlig ikke skabt til at klare os selv, men til at være afhængige af Guds hjælp. Guddommelig support.

Shareware

Livet er på mange måder som et stykke shareware. Livets skaber har givet os det gratis og givet os lov til at bruge det indenfor nogle bestemte rammer og i en begrænset tid. Men vil vi have det fulde udbytte af programmet uden tidsbegrænsning, ja så må vi lade os registrere som brugere. Uden denne registrering står vi en skønne dag med et ubrugeligt program som ikke længere kan bruges. Omvendt har vi som registrerede brugere adgang til fuld support og gratis opdatering samt nyhedsbreve og vigtige informationer om programmet.

Brugerlicensen

Livets brugerlicens er helt gratis. De fleste danskere fik den ved dåben, hvor vi blev registreret i den himmelske database. Med denne brugerlicens har vi adgang til Guds åndelige support og den vigtigste opdatering man kan tænke sig: evigt liv. Men det er altså vigtigt at vi benytter vores brugerlicens når vi logger ind på vores program. Ellers bliver vi ikke genkendte som registrerede brugere.

Jeg har prøvet nogle gange at smide mine registreringsdata væk. Pludselig har man ikke længere adgang til de funktioner man er vant til og pludselig får man måske at vide at prøvetiden er udløbet og programmet ikke længere kan bruges! Det er ikke sjovt - og det er særligt ikke sjovt hvis det er selve livet vi taler om!

Online support

Gud er ikke en helt almindelig supporter, som står til rådighed når vi har brug for det og ellers trækker sig pænt tilbage. Guds support er mere end en venlig stemme i telefonen. For mange danskere er Gud én man ”kalder op” når der er behov, og så ellers skynder sig at smække røret på igen, når problemer er overstået. Men er det sådan vi bruger Gud, så overtræder vi de licensregler som gælder for at være registreret bruger af livet. Gud vil være online! Altid på! Gud vil ikke bare hjælpe, men han vil faktisk have kontrollen over vort liv. Gud vil hacke os.

Back Orifice

Back Orifice er et af de mest effektive hackerprogrammer der findes. Det installerer sig på computeren ligesom en virus og ligger så og arbejder i hukommelsen uden at brugeren som regel ved noget om det. Ideen med BO er at det giver den der har ”plantet” programmet fuld adgang til alt på den inficerede computer: filer, programmer, koder, alt! Rigtig mange har dette program liggende uden at vide det!

Back Orifice bruges som regel til ondsindede forsøg på at få adgang til uvedkommende data. Men hvad nu hvis den der kontrollerer Back Orifice i stedet kun vil det bedste og oven i købet har fået lov til at installere programmet? Ja, så kunne det faktisk være et billede på hvordan Gud supporterer de registrerede brugere af livet.

Gud er en venligsindet hacker og når vi registrerer os til hans support, så giver vi ham også lov til at få adgang til alle ting i vores liv. For at han kan yde os den allervigtigste support må vi nemlig lade ham få herredømme over hele vort liv. Vi kan ikke holde særlige dokumenter eller koder uden for hans rækkevidde. Gør vi det så risikerer vi at misforstå og måske helt miste hans support.

Guds trojanske hest

Man kalder programmer som Back Orifice for trojanske heste. Udtrykket stammer fra det græske sagn om indtagelsen af Troja, hvor man benyttede en tilsyneladende ufarlig hest til at slippe indenfor fjendens mure. Guds trojanske hest hedder Helligånden og den er en del af Guds livsvigtige support. Helligånden vil fylde os og være vores livsforbindelse til Gud. Gud planter dog ikke Helligånden i vores hjerter uden at vi ved det! Nej, vi må selv bede ham om det. Hvor de fleste hackere arbejder i det skjulte, så arbejder Gud helt åbenlyst. Han tvinger sig ikke adgang til os mennesker, men lader os selv vælge.

Syndens virus

Når det er så vigtigt a give Gud kontrollen over vores liv er det pga. den ekstremt ødelæggende virus som vi kalder synd. Livet blev skabt som et fejlfrit release, en fuldkommen version. Men vi mennesker ødelagde det da vi forsøgte selv at tage kontrollen over det. Det kunne og kan vi mennesker ikke håndtere, for det er livet ikke skabt til. Vi fik det hurtigt så ødelagt at det nu bedst kan sammenlignes med en beta-release fra Microsoft. Her kan kun Guds online support hjælpe. Og Guds support har vi kun adgang til som registrerede brugere, der har givet Gud lov til at plante sin Helligånd i vore liv og givet ham lov til at have herredømmet over vores liv.

Guds antivirus

Og hvad er så det som Guds Helligånd gør i vore liv? - og som vi ikke selv kan? Jo, han installerer Guds eget antivirus-program, som hedder Jesus Kristus. 1. Joh.1:7: ”Jesu, hans søns blod, renser os for al synd”