FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP
Afsender:Klaus K
Email:kk@dmd.dk
Emne:Ejendomsretten & dens forsvar
Tekst:
Kunstneres rettigheder skal respekteres af den enkelte - lige så vel som alle andre menneskers ejendomsret skal respekteres af den enkelte.

Forbrydere vil altid findes, selv hvis lovene er gode og fornuftige for menneskene - det betyder ikke nødvendigvis, at lovene skal laves om. Jeg vil antage, at det er vigtigt, at alle samfund har nogle forbrydere for sammenhængskraftens skyld - en lille promille, som skal tjene som de dårlige eksempler.

Politikerne skal med andre ord lave love, der sikrer ejendomsretten, så folk ikke stjæler fra hinanden. Kontrollen skal efter min opfattelse være minimal & ikke have karakter af overvågning. Men den må især ikke forhindre borgere eller kunstnere i "at bygge ejendomsret op" - i.e. skrive sange eller lave indspilninger.

Når de (politikerne) har gjort det, kan de efter min opfattelse godt tage på lange korruptionsrejser til de varme lande - og undlade at lave flere detaljerede & kontrollerende love for at fremstå som "gode" politikere.

Du spørger: "Hvordan skal vi gøre det?" - "Vi" skal ikke gøre noget. Vi skal lade være med at stjæle fra andre (i overensstemmelse med vores samvittighed) & arbejde videre som vi altid har gjort. Det eneste myndighederne skal holde øje med er, at der ikke sker konkurrence forvridninger til fordel for karteller, og ikke opstår store monopoler, som ødelægger mekanismen for prisdannelse.

Hvis mange laver "looting" (som kazaa, napster eller PirateBay) eller der sker andre helt specielle omstændigheder, er myndighederne dog nok nødt til at statuere et eksempel med henblik på enten at få forbryderne til at rette ind - eller ændre loven.

Du må hele tiden huske på, at forudsætningen for, at musikken eksisterer er, at det kan svare sig at lave den. Hvis ikke det kan svare sig, holder vi jo op med at lave den. Små virksomheder som vores vil reagere hurtigst i sådan en situation - de større vil følge efter.

KK

PS: Jeg forstår ikke det nederste citat. Kan det være sandt? Børneporno har da været filtreret i meget længere tid end 2007 ... ?Dit navn:
Din email:
Overskrift:
Din tekst:
Oversigt alle rum