Tekst: | Politikerne har vedtaget en ophavsretlov, der set fra forbrugersynspunkt både i teori (hvornår afspiller/gemmer/bruger man og hvornår kopierer man? Og hvornår har man lov til at benytte et stykke musik uden selv at have en udtrykkelig tilladelse?) og i praksis (hvordan nogensinde få has på en trafik, der kun overgås af vand i evnen til at finde nye veje). Og vi skal allesammen betale kunstnerne en kompensation for den 'kopiering', der opstår i kølvandet på loven, også selv om vi ikke eksemplarfremstiller. Det hvad enten det sker ved blankmedieafgift som herhjemme (den officielle forklaring er vidstnok 'kopiering' til eget brug, en aktivitet der forholdsvis nemt burde kunne indregnes i varens pris) eller hardware-afgift som det åbenbart er tilfældet i nogle af vore nabolande.
Du må ikke kopiere en film eller et stykke musik og sprede det ud over hele verden. -kk
Nej, det har vi folk til, det er dem vi kalder branchen..... at de så gør tingene på en måde, så redistribution ikke blot er tillokkende, men uundgåelig, det er baggrunden for hele vores diskussion herinde.
Nb grænsehandel: Man kan stadigvæk hente cd'er til under ½ pris syd for grænsen. (ex en cake (100 stk) verbatim datalife leveret over grænsen med posten: 221, hos større dansk forhandler koster den 589) - også på andre områder er der væsentlige prisforskelle, vi forbrugere nærmest har pligt til at udnytte :-)
Det er jo en af det indre markeds velsignelser, vi kan købe varerne lige der i eu, hvor det passer os bedst. Så indtil vore politikere finder ud af at samarbejde om den slags over landegrænserne vil grænsehandel underminere systemerne og indsatsen. |